Kuzma

MISEL DNEVA

"Blagoslovljena družina je vrelec neizmerne zemeljske sreče." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

Obnova misijona

nedelja, 09.12.2018


?VERA PRINAŠA VESELJE IN ŽIVLJENJE?


S temi besedami, smo bili vabljeni lansko leto, da se udeležujemo misijonskega dogajanja. Pater Marjan Čuden nas je s svojimi nagovori vabil, naj poglobimo svojo vero, naj odpiramo svoja srca božji milosti, ki kakor sveža rosa pada na naša ranjena in pogosto preobremenjena srca, ki so prezaposlena s skrbmi za dobro počutje telesa, duša pa ostaja pozabljena. Vabil nas je k sveti spovedi: Sveta spoved je zunanje znamenje našega notranjega hotenja, da bi živeli povezani s Kristusom. Če nas greh oddaljuje od Boga in sočloveka, potem nas sveta spoved ponovno vrača v varno in ljubeče naročje dobrega Boga.

Vstopamo v adventni čas, ki je čas pričakovanja Gospodovega prihoda.  Ob začetku adventa bo naša župnija živela v času milosti, saj bo v naši župniji potekala obnova misijona. Pater Marjan bo prišel med nas, da okrepi in poživi tisto, kar je lansko leto velikodušno sejal.  Tako bomo od četrtka zvečer in do nedelje ponovno prisluhnili misijonskim nagovorom. S patrom se boste lahko srečali otroci in odrasli, zdravi in bolni, samski in poročeni. Vsi smo Kristusovi bratje in sestre in vse nas Kristus te dni vabi, da pridemo in poslušamo božjo besedo, da skupaj iščemo pot dobrega in plemenitega. Kristus nas vabi, naj vsi, ki smo obteženi in utrujeni zaradi vsakovrstnih naporov, pridemo in zajamemo iz studencev odrešenja.

Čas obnove misijona je čudovita priložnost da se že ob začetku adventnega časa z dobro sveto spovedjo pripravimo na prihajajoče božične praznike. Pred vsako sveto mašo bo priložnost za sveto spoved. Da se bomo na sveto mašo dobro pripravili, bo pol ur pred sveto mašo češčenje Najsvetejšega.

Bolne in ostarele in vse, ki se srečanj ne boste mogli udeležiti, vabim in prosim, da čas obnove misijona spremljate s svojo molitvijo, bolni in trpeči darujte svoje trpljenje za blagoslov in uspeh dogajanja misijonske obnove.

Duša krščanska sedaj se potrudi, svetega časa nikar ne zamudi, tako nas vabi misijonska pesem. Kristus nas vabi, p. Marjan nas pričakuje, mi pa se odločimo in radi prihajajmo in se udeležujmo lepega in duhovno bogatega dogajanja, ki bo v naši župniji.

Želim vam lepo doživete in duhovno bogate dneve obnove misijona in blagoslovljen advent.

____________________________________________________

Patru Marjanu se zahvaljujem za vse, kar nam je v času obnove misijona podaril s svojo besedo, zgledom in za vse njegove molitve.

Hvala vsem, ki ste te dni prinesli razne dobrote v župnišče, oziroma poskrbeli, da sva se s patrom Marjanom okrepčala z dobrotami vaše ljubezni in velikodušnosti. Zahvaljujem mežnarju Jožetu, ključarju, Tadeji, bralcem, ministrantom, organistoma, pevcem in vsem, ki ste skrbeli, da je obnova lepo potekala.